Nelez tam, spadneš na kokos!

12. 08. 2014 14:03:27
Nastal čas, kdy se já a moje vrstevnice pomalu začínáme stávat babičkami. Kamarádky to prožívají různě. Některá se snaží novou roli tutlat, neboť chce za každou cenu vypadat na třicet (marně), a další zase není schopna hovořit o ničem jiném, než jak ten jejich poklad krásně papá a kaká. Miminprostí přátelé se pak raději drží v dostatečné vzdálenosti.
Pár babiček je smutných, protože jim jejich přehnaně alternativní snachy nepůjčují děti vůbec, několik z nich je zase pro změnu unavených, protože hlídají vnoučata skoro každý den a jejich soukromý život se kamsi vytratil. Žádný extrém není dobrý, tak jsem ráda, že u nás se „babičkuje“ tak středně. To znamená, že zhruba jednou měsíčně přijede dcera s vnoučkem na návštěvu, jednou za čtvrt roku dostaneme Petříka na hlídání přes víkend a mezi tím se občas potkáme někde jinde. Minulý víkend byl zrovna „hlídací“ a poměrně zábavný. Petříkovi jsou necelé dva roky a na svůj věk velmi dobře mluví. Kromě toho v jednom kuse vymýšlí nejrůznější, více či méně životu nebezpečné, aktivity. Vařím oběd a z obýváku slyším: „Nelez tam, spadneš na kokos!“ Je mi jasné, že Péťa někam šplhá a u toho si přeříkává to, co většinou slyší od maminky. Hlavně se však doporučením ani v nejmenším neřídí. Stojí na opěradle křesla a snaží se dosáhnout do horního regálu knihovny na model auta, který můj muž lepil asi rok a nesmírně si ho cení. U toho hlásí: „To je dědovo auto, nesahat, jen dívat očičkama.“ Zachraňuji dítě i model. Za chvíli se Petřík zase varuje: „Nedávej tam plstíčky, ptáček ti udělá bebinko!“ U toho má obě ruce vražené ve voliéře u papoušků, kteří začínají výstražně syčet, z čehož má klučina upřímnou radost. V podobném duchu to probíhalo celou dobu, a když si ho dcerka v neděli odvážela, tak ji rozesmálo, když jsem jí oznámila, že jdeme spát nejpozději v devět, protože jsme úplně vysílení. To ale vůbec nevadí, naopak už se těšíme, jaký pokrok dítko udělá do příště. Určitě nás čeká spousta zážitků, tak jako třeba moji kolegyni, když k nim přišli mladí s vnučkou, která má něco málo přes tři roky. Holčička se rozhodla, že než půjdou s maminkou domů, tak babičku s dědou uloží ke spaní. Museli si v letním parnu lehnout do postele, malá je pečlivě zakryla až po krk, a když po chvíli babička vylezla, aby se s dětmi rozloučila u dveří, tak bylo zle. Vnučka jí vyhubovala, zahnala ji zpět do postele a znovu pečlivě zakryla. Prý tam leželi jako dva blbci úplně zpocení a čekali, až konečně zaklapnou dveře, aby mohli beztrestně vylézt. Přeji všem příjemný zbytek léta a krásně si to s dětmi užívejte!
Autor: Mia Kobosilová | úterý 12.8.2014 14:03 | karma článku: 16.85 | přečteno: 831x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ona

Jana Melišová

Keď človek páchá zlo, kde je Boh?

Má človek slobodnú vôľu? Môžeme sa nezávisle rozhodovať a ovplyvňovať smerovanie nášho života? Mám za sebou desať rokov práce kaplána vo väzení. Takže trochu viem, čo to robí alebo nerobí s človekom, keď sa dopustí veľkého zla.

29.3.2024 v 11:54 | Karma článku: 10.27 | Přečteno: 124 | Diskuse

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

Záleží na tom, jestli jste fanoušcci amerického sladkého a studeného čaje nebo českého piva. Po čem raději sáhnete vy?

28.3.2024 v 16:20 | Karma článku: 21.17 | Přečteno: 374 | Diskuse

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 30.21 | Přečteno: 522 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 9.14 | Přečteno: 189 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.34 | Přečteno: 9276 | Diskuse
Počet článků 180 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1663
Komentáře, příběhy, fejetony...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...